Treceți la conținutul principal

Salate

Salată rusească de legume

Винегред - salata ruseasca de legume

INGREDIENTE




  • 2 sfecle rosii
  • 3 cartofi potriviti
  • 2 morcovi
  • 2-3 cepe verzi cu tot cu cozi
  • 2 castraveti murati
  • 4 linguri mazare verde fiarta
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper dupa gust
  • marar proaspat pentru ornat ,optional
  • MOD DE PREPARARE RETETA  Salata ruseasca de legume:

    Se spala legumele si se fierb circa 30 minute. Se scurge apa si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie cubulete, se pun intr-un castron. Se adauga castravetii taiati cubulete, ceapa tocata, mazarea. Se amesteca si se potriveste de sare si piper. Se adauga uleiul si se mai amesteca.
    Se serveste cu marar proaspat tocat.
    Pofta buna!

Salată Cezar



Informaţii

Complexitatea reţetei: medie
Originea bucătăriei: 
Porţii: 4
Despre reţetă: Celebra reţetă este inventată de şeful Caesar Cardini, un mexican de origine italiană, de aici şi numele salatei. Iniţial reţeta nu includea anşoa sau sosul Worcestershire. În prezent există multe variaţii ale acestei reţete şi cel mai des întâlnită e cea în care se adaugă şi piept de pui. Reţeta originală, însă, nu conţine acest ingredient. 

Ingrediente


Salată romană - 7-8 frunze
Parmezan ras - 30g (6 linguri)
Oţet de vin - după gust


Pentru Dressing Caesar:
Căţei de usturoi - 1-2 buc.
Gălbenuş de ou - 1 buc.
Sos Worcestershire (sau fileuri anşoa) - 5-6 picături
Muştar de Dijon - 2 linguriţe
Suc de lamâie - 3-4 picături
Ulei de măsline - 5-6 linguriţe
Sare - după gust

Pentru Crutoane:
Pâine - 4-8 felii
Ulei  - 2-3 linguri
Usturoi - 1 căţel
Piper negru - după gust

Mod de preparare


Prepararea dressingului Caesar:
Se freacă usturoiul cu sare peste care se adaugă sosul Worcestershire (sosul poate fi înlocuit cu file anşoa taiat marunt). Aici se mai adaugă un gălbenuş de ou, muştar, suc de lămâie şi sare. Această masă se bate intens în timp ce peste ea se toarnă încet uleiul de măsline. Amestecul format trebuie să fie atât de dens încât să se ţină de lingură (asemenea maionezei).

Preparare Crutoane: Pâinea se unge cu usturoi şi se taie cubuşoare. Acestea se prăjesc în ulei încins. Se condimentează cu piper şi se amestecă până tot uleiul este absorbit, iar crutoanele devin crocante.

Preparare salata Caesar: Frunzele de salată se feliază fâşii şi se pun într-un bol. Peste ele se toarnă dressingul Caesar, oţetul şi crutoanele preparate. Totul se presoară cu parmezan. Se serveşte imediat pentru a nu lăsa dressingul să înmoaie crutoanele!




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Alimentatie sanatoasa

Alimentaţia sănătoasă - reguli de bază pentru o viaţă ferită de boli! Modul în care percepem alimentaţia şi alegerile pe care le facem zi de zi au un impact semnificativ asupra sănătăţii şi stării noastre de bine.  Pentru a putea vedea efecte vizibile, oamenii trebuie să înţeleagă că alimentaţia corectă şi sănătoasă nu trebuie să fie ocazională, ci trebuie să fie integrată într-un stil de viaţă care va asigura starea generală de sănătate şi longevitatea. Niciun aliment nu poate aduce, singur, toate principiile nutritive de care are nevoie organismul, ci doar o alimentaţie variată, moderată şi echilibrată. Medicul nutriţionist Şerban Damian ne spune care sunt cele cinci reguli pentru o alimentaţie sănătoasă şi un stil de viaţă echilibrat. Alege alimente sezoniere şi locale Acest îndemn nu este doar pentru cei preocupaţi de stratul de ozon şi amprenta de carbon pe care o lasă producerea şi transportul alimentelor. Cumpărând produse locale te asiguri că sunt proaspete, i...

Aripioare dulci-picante

Aripioare dulci-picante Ingrediente: 1 kg aripioare de pui (fara varfuri) sare, piper negru Pentru glazura: 35 gr unt 3 catei usturoi 1 lingurita ghimbir razuit (pasta) 1 lingura sos de soia 60 gr  gem de ardei iute  (cca 3-4 linguri) sucul de la 1 lime Mod de preparare: Se taie aripioarele in cele doua segmente. Se presara cu sare si piper negru. Se aseaza intr-o tava in care sa stea pe un singur strat si se dau la cuptor la 200C pentru 40-45 minute (pana sunt facute de tot si usor rumene pe alocuri). Intre timp, intr-o tigaie, se topeste untul si cand e fierbinte se adauga usturoiul strivit si ghimbirul. Se soteaza scurt, doar pana incep sa vina miros placut din tigaie (cca 30 secunde). Se adauga restul ingredientelor si se fierbe sosul rezultat pana arata ca un caramel (se vad urmele clare de lingura pe fundul tigaii; cca 1-2 minute). Se lasa sosul pana e nevoie de el. Gustati si daca e prea dulce sau prea putin dulce, ajustati cantitatea de suc de lime sau ge...

Clatite de post

Clătite de post Ingrediente 100 g faina 100 ml sifon 50 ml ulei 25 g zahar sare Mod de preparare Puneti faina intr-un vas si adaugati apa treptat pentru a nu se forma cocoloase . Incorporati apoi uleiul, zaharul si sarea. Incingeti o tigaie si turnati cu polonicul aluat si intindeti pe toata suprafata rotind tigaia. La clatitele de post exista riscul de a se rupe atunci cand intoarceti aluatul deoarece nu contine ou asa ca puneti aluatul un pic mai gros decat la clatita normala. Dupa ce ati terminat de prajit compozitia puneti in fiecare clatita dulceata sau marmelada si rulati-le strans.