Treceți la conținutul principal

Dulciuri

Daca doresti sa incerci cele mai noi si gustoase retete, ai nimerit unde trebuie. Aici gasesti tot felul de retete delicioase si multe bunatati.
                                                 

Chec cu scortisoara


 Checul este foarte aromat, pufos si gustos - miroase toata casa a scortisoara si unt, as zice chiar ca e un fel de cozonac rapid. Arata bine straturile de scortisoara in sectiune, mai mult din cauza lor am facut reteta si ma bucur ca a fost un real succes.
Ingrediente:
Unt
125 g
unt moale, la temperatura camerei
Zahar
200 g
+ 50g pentru scortisoara
Esenta de vanilie
1 buc
Oua
3 buc
Faina alba
225 g
Praf de copt
1 lingurite
Bicarbonat de sodiu
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Smantana
50 g
simpla, fermentata
Scortisoara
1 linguri

pasi de urmat

1
Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.


2
Intr-un bol puneti untul moale, 200g de zahar si vanilia - mixati bine.


3
Apoi adaugati unul cate unul ouale, amestecati bine cu mixerul dupa fiecare.


4
Adaugati jumatate din cantitatea de faina, amestecati.


5
Apoi urmeaza smantana, amestecati bine.


6
Si la urma puneti restul de faina, amestecati bine sa nu fie cocoloase, aluatul de chec este gata.


7
Acum amestecati scortisoara cu cele 50g de zahar.


8
Asterneti o tava de chec cu hartie.
Turnati 1/3 de aluat in ea si il nivelati uniform. Presarati peste aluat jumatate din cantitatea de zahar cu scortisoara.


9
Mai turnati 1/3 de aluat in tava, nivelati atent.


10
Presarati restul de scortisoara cu zahar.


11
La urma turnati restul de aluat, nivelati.
Tava mea s-a umplut un pic mai mult de jumatate si imi era frica ca nu va fi suficient de inalt checul. Dar a crescut foarte frumos, asa ca aveti grija sa-i lasati loc in tava sa creasca bine.


12
Se coace la cuptor preincalzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute.
Apoi il lasati sa se raceasca bine in tava.

13
Apoi il scoateti din tava, dati hartia jos si il portionati.
Serviti cu mare placere.
Pofta buna!




CHEC CU MERE👍👍👍

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare: 20 min
  •  Timp de gatire: 45 min
  •  Gata in: 1 ore, 5 min

INGREDIENTE

  •  1/2 plic praf de copt
  •  200 g unt
  •  150 g zahăr
  •  200 g făină
  •  2 ouă
  •  2 mere ionatane
  •  1 lingurita scorţişoară

PREPARARE

Cel mai rapid desert la care te poţi gândi, unde mai pui că-i şi gustos! Prepară chiar astăzi un chec cu mere!
1. Tava de copt se unge cu 20 g unt şi se lasă deoparte. Ouăle se freacă cu zahărul până ce se obţine un amestec cremos.
2. Se topeşte restul untului şi, aşa cald, se toarnă peste crema de ouă. Apoi se adaugă făina şi praful de copt, se amestecă bine şi se pune şi scorţişoara.
3. Se toarnă amestecul în formă şi se aşază una lângă alta, deasupra, felii subţiri de măr cu coajă şi fără seminţe. Se coace 45 de minute şi apoi se lasă la răcit în formă.

              Salam de biscuiți

salam-de-biscuiti-de-post

INGREDIENTE:
250 g biscuiti de post
200 g rahat – optional
140 g zahar sau inlocuitor
100 g nuci macinate
60 g nuci tocate grosolan
30 g stafide inmuiate in 2 linguri rom
100 ml lapte de orez
100 g margarina
30 g praf de cacao
PREPARARE:
Sfaramam biscuitii pusi intr-o punga cu un facalet, astfel incat sa ramana bucati mai mari si mai mici.
Punem stafidele in rom sa se inmoaie. Intr-o oala incalzim laptele de orez doar cat este necesar sa dizolvam zaharul sau inlocuitorul in acesta. Topim si margarina la baine-marie, apoi o amestecam cu laptele. Amestecam biscuitii, stafidele, rahatul si nucile si praful de cacao.
salam-de-biscuiti-de-post-1
salam-de-biscuiti-de-post-2
Omogenizam compozitia, apoi turnam laptele peste aceasta. Vom amesteca usor, pana la omogenizare, apoi turnam compozitia pe un celofan. Preasam salamul nostru in foaia de celofan astfel incat toate bucatile sa se lipeasca, sa nu ramana goluri.
salam-de-biscuiti-de-post-3
Strangem celofanul la capete si il punem in frigider pentru cateva ore, dar ar fi perfect daca il lasam peste noapte.
salam-de-biscuiti-de-post-01
Un desert minunat, simplu si gustos, pe care il putem prepara oricand.
Va doresc spor la pregatiri si pofta buna!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Alimentatie sanatoasa

Alimentaţia sănătoasă - reguli de bază pentru o viaţă ferită de boli! Modul în care percepem alimentaţia şi alegerile pe care le facem zi de zi au un impact semnificativ asupra sănătăţii şi stării noastre de bine.  Pentru a putea vedea efecte vizibile, oamenii trebuie să înţeleagă că alimentaţia corectă şi sănătoasă nu trebuie să fie ocazională, ci trebuie să fie integrată într-un stil de viaţă care va asigura starea generală de sănătate şi longevitatea. Niciun aliment nu poate aduce, singur, toate principiile nutritive de care are nevoie organismul, ci doar o alimentaţie variată, moderată şi echilibrată. Medicul nutriţionist Şerban Damian ne spune care sunt cele cinci reguli pentru o alimentaţie sănătoasă şi un stil de viaţă echilibrat. Alege alimente sezoniere şi locale Acest îndemn nu este doar pentru cei preocupaţi de stratul de ozon şi amprenta de carbon pe care o lasă producerea şi transportul alimentelor. Cumpărând produse locale te asiguri că sunt proaspete, i...

Aripioare dulci-picante

Aripioare dulci-picante Ingrediente: 1 kg aripioare de pui (fara varfuri) sare, piper negru Pentru glazura: 35 gr unt 3 catei usturoi 1 lingurita ghimbir razuit (pasta) 1 lingura sos de soia 60 gr  gem de ardei iute  (cca 3-4 linguri) sucul de la 1 lime Mod de preparare: Se taie aripioarele in cele doua segmente. Se presara cu sare si piper negru. Se aseaza intr-o tava in care sa stea pe un singur strat si se dau la cuptor la 200C pentru 40-45 minute (pana sunt facute de tot si usor rumene pe alocuri). Intre timp, intr-o tigaie, se topeste untul si cand e fierbinte se adauga usturoiul strivit si ghimbirul. Se soteaza scurt, doar pana incep sa vina miros placut din tigaie (cca 30 secunde). Se adauga restul ingredientelor si se fierbe sosul rezultat pana arata ca un caramel (se vad urmele clare de lingura pe fundul tigaii; cca 1-2 minute). Se lasa sosul pana e nevoie de el. Gustati si daca e prea dulce sau prea putin dulce, ajustati cantitatea de suc de lime sau ge...

Clatite de post

Clătite de post Ingrediente 100 g faina 100 ml sifon 50 ml ulei 25 g zahar sare Mod de preparare Puneti faina intr-un vas si adaugati apa treptat pentru a nu se forma cocoloase . Incorporati apoi uleiul, zaharul si sarea. Incingeti o tigaie si turnati cu polonicul aluat si intindeti pe toata suprafata rotind tigaia. La clatitele de post exista riscul de a se rupe atunci cand intoarceti aluatul deoarece nu contine ou asa ca puneti aluatul un pic mai gros decat la clatita normala. Dupa ce ati terminat de prajit compozitia puneti in fiecare clatita dulceata sau marmelada si rulati-le strans.