Daca doresti sa incerci cele mai noi si gustoase retete, ai nimerit unde trebuie. Aici gasesti tot felul de retete delicioase si multe bunatati.
Chec cu scortisoara
Checul este foarte aromat, pufos si gustos - miroase toata casa a scortisoara si unt, as zice chiar ca e un fel de cozonac rapid. Arata bine straturile de scortisoara in sectiune, mai mult din cauza lor am facut reteta si ma bucur ca a fost un real succes.
Ingrediente:
Unt
125 g
unt moale, la temperatura camerei
Zahar
200 g
+ 50g pentru scortisoara
Esenta de vanilie
1 buc
Oua
3 buc
Faina alba
225 g
Praf de copt
1 lingurite
Bicarbonat de sodiu
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Smantana
50 g
simpla, fermentata
Scortisoara
1 linguri
pasi de urmat
1
Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
2
Intr-un bol puneti untul moale, 200g de zahar si vanilia - mixati bine.
3
Apoi adaugati unul cate unul ouale, amestecati bine cu mixerul dupa fiecare.
4
Adaugati jumatate din cantitatea de faina, amestecati.
5
Apoi urmeaza smantana, amestecati bine.
6
Si la urma puneti restul de faina, amestecati bine sa nu fie cocoloase, aluatul de chec este gata.
7
Acum amestecati scortisoara cu cele 50g de zahar.
8
Asterneti o tava de chec cu hartie.
Turnati 1/3 de aluat in ea si il nivelati uniform. Presarati peste aluat jumatate din cantitatea de zahar cu scortisoara.
9
Mai turnati 1/3 de aluat in tava, nivelati atent.
10
Presarati restul de scortisoara cu zahar.
11
La urma turnati restul de aluat, nivelati.
Tava mea s-a umplut un pic mai mult de jumatate si imi era frica ca nu va fi suficient de inalt checul. Dar a crescut foarte frumos, asa ca aveti grija sa-i lasati loc in tava sa creasca bine.
12
Se coace la cuptor preincalzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute.
Apoi il lasati sa se raceasca bine in tava.
13
Apoi il scoateti din tava, dati hartia jos si il portionati.
Serviti cu mare placere.
Pofta buna!
CHEC CU MERE👍👍👍
TIMPI DE PREPARARE
- Timp de preparare: 20 min
- Timp de gatire: 45 min
- Gata in: 1 ore, 5 min
INGREDIENTE
- 1/2 plic praf de copt
- 200 g unt
- 150 g zahăr
- 200 g făină
- 2 ouă
- 2 mere ionatane
- 1 lingurita scorţişoară
PREPARARE
Cel mai rapid desert la care te poţi gândi, unde mai pui că-i şi gustos! Prepară chiar astăzi un chec cu mere!
1. Tava de copt se unge cu 20 g unt şi se lasă deoparte. Ouăle se freacă cu zahărul până ce se obţine un amestec cremos.
2. Se topeşte restul untului şi, aşa cald, se toarnă peste crema de ouă. Apoi se adaugă făina şi praful de copt, se amestecă bine şi se pune şi scorţişoara.
3. Se toarnă amestecul în formă şi se aşază una lângă alta, deasupra, felii subţiri de măr cu coajă şi fără seminţe. Se coace 45 de minute şi apoi se lasă la răcit în formă.
Salam de biscuiți
INGREDIENTE:
250 g biscuiti de post
200 g rahat – optional
140 g zahar sau inlocuitor
100 g nuci macinate
60 g nuci tocate grosolan
30 g stafide inmuiate in 2 linguri rom
100 ml lapte de orez
100 g margarina
30 g praf de cacao
200 g rahat – optional
140 g zahar sau inlocuitor
100 g nuci macinate
60 g nuci tocate grosolan
30 g stafide inmuiate in 2 linguri rom
100 ml lapte de orez
100 g margarina
30 g praf de cacao
PREPARARE:
Sfaramam biscuitii pusi intr-o punga cu un facalet, astfel incat sa ramana bucati mai mari si mai mici.
Punem stafidele in rom sa se inmoaie. Intr-o oala incalzim laptele de orez doar cat este necesar sa dizolvam zaharul sau inlocuitorul in acesta. Topim si margarina la baine-marie, apoi o amestecam cu laptele. Amestecam biscuitii, stafidele, rahatul si nucile si praful de cacao.
Punem stafidele in rom sa se inmoaie. Intr-o oala incalzim laptele de orez doar cat este necesar sa dizolvam zaharul sau inlocuitorul in acesta. Topim si margarina la baine-marie, apoi o amestecam cu laptele. Amestecam biscuitii, stafidele, rahatul si nucile si praful de cacao.
Omogenizam compozitia, apoi turnam laptele peste aceasta. Vom amesteca usor, pana la omogenizare, apoi turnam compozitia pe un celofan. Preasam salamul nostru in foaia de celofan astfel incat toate bucatile sa se lipeasca, sa nu ramana goluri.
Strangem celofanul la capete si il punem in frigider pentru cateva ore, dar ar fi perfect daca il lasam peste noapte.
Un desert minunat, simplu si gustos, pe care il putem prepara oricand.
Va doresc spor la pregatiri si pofta buna!
Va doresc spor la pregatiri si pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu