Compot de vișine👌
Ingrediente
● ~ visine |
● ~zahar |
● ~ apa fiartaMod de preparare
In borcane se pune visinele care au fost in prealabil spalate. Cantitatea de visine trebuie sa fie cam pana la jumatatea borcanului.
Peste ele punem zahar in felul urmator: La borcanul mare am pus 4 linguri de zahar, la borcanul mic am pus 2 linguri de zahar. Se toarna deasupra lor apa fiarta, se infileteaza, se agita putin sa nu fie zahar pe fundul borcanului si se pun cu gura in jos. Sau pentru o mai mare siguranta le puneti cu gura in jos pe gratul cuptorului, le introducem in cuptor fierbinte si le tinem 10 minute
Eu am incalzit cuptorul la 250 grade, am introdus borcanele dupa ce s-a incalzit am inchis cuptorul si am lasat borcanele in el pana la racire completa.
|
Nectar de pere
Ingrediente (pentru 8 sticle de 750ml.):
– 7kg. pere
Mod de preparare:
Se spală perele, se curăță și se taie bucăți. Se pun într-un vas și se completează cu apă până se acoperă (eu am completat cu 3l. apă). Se lasă la fiert la foc mic până se înmoaie bine bucățile (aproximativ 50-60 de minute). Între timp se spală și se sterilizează sticlele la cuptor (eu le-am lăsat 20 de min.ute.
După ce s-au înmuiat bucățile de pară se ia cu polonicul o parte din compot (eu am luat cam 500 ml.) și se blenduiește compoziția. Se adaugă din compot în nectar până se ajunge la consistența dorită.
Se pune nectarul în sticlele sterilizate, se pun capacele și se pun sticlele într-un vas înalt tapetat cu ziare/hârtii/reviste – ce aveți la îndemână astfel încât să nu se atingă sticlele între ele. Se completează cu apă până la nivelul nectarului din sticle.
Se lasă pe foc mic timp de 30-40 de minute după ce ajunge la punctul de fierbere apa din vas.
Se lasă la răcit sticlele în vasul în care au fiert până a doua zi sau se scot și se înfășoară în o pătură, apoi a doua zi când sunt răcite se transferă în cămară.
Notă: dacă nectarul este încă fierbinte când se pune în sticle, este recomandat ca apa cu care vom umple vasul unde punem sticlele să fie aproximativ la aceeași temperatură (să nu se spargă). Dacă scade nivelul apei din vas se completează până la gâtul sticlelor tot cu apă caldă.
După ce s-au înmuiat bucățile de pară se ia cu polonicul o parte din compot (eu am luat cam 500 ml.) și se blenduiește compoziția. Se adaugă din compot în nectar până se ajunge la consistența dorită.
Se pune nectarul în sticlele sterilizate, se pun capacele și se pun sticlele într-un vas înalt tapetat cu ziare/hârtii/reviste – ce aveți la îndemână astfel încât să nu se atingă sticlele între ele. Se completează cu apă până la nivelul nectarului din sticle.
Se lasă pe foc mic timp de 30-40 de minute după ce ajunge la punctul de fierbere apa din vas.
Se lasă la răcit sticlele în vasul în care au fiert până a doua zi sau se scot și se înfășoară în o pătură, apoi a doua zi când sunt răcite se transferă în cămară.
Notă: dacă nectarul este încă fierbinte când se pune în sticle, este recomandat ca apa cu care vom umple vasul unde punem sticlele să fie aproximativ la aceeași temperatură (să nu se spargă). Dacă scade nivelul apei din vas se completează până la gâtul sticlelor tot cu apă caldă.
În poză sunt sticle sterilizate. Se agită înainte de consum.
Când se începe o sticlă, se păstrează la frigider și se bea în acea zi.
Când se începe o sticlă, se păstrează la frigider și se bea în acea zi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu