Treceți la conținutul principal

Băuturi


Compot de vișine👌

Похожее изображение

Ingrediente

● ~ visine
● ~zahar
● ~ apa fiarta

Mod de preparare

In borcane se pune visinele care au fost in prealabil spalate. Cantitatea de visine trebuie sa fie cam pana la jumatatea borcanului. 


Peste ele punem zahar in felul urmator: La borcanul mare am pus 4 linguri de zahar, la borcanul mic am pus 2 linguri de zahar. Se toarna deasupra lor apa fiarta, se infileteaza, se agita putin sa nu fie zahar pe fundul borcanului si se pun cu gura in jos. Sau pentru o mai mare siguranta le puneti cu gura in jos pe gratul cuptorului, le introducem in cuptor fierbinte si le tinem 10 minute



Eu am incalzit cuptorul la 250 grade, am introdus borcanele dupa ce s-a incalzit am inchis cuptorul si am lasat borcanele in el pana la racire completa. 
Похожее изображение


Nectar de pere
Nectar de pere (fără zahăr)
Ingrediente (pentru 8 sticle de 750ml.):
– 7kg. pere

Mod de preparare:
Se spală perele, se curăță și se taie bucăți. Se pun într-un vas și se completează cu apă până se acoperă (eu am completat cu 3l. apă). Se lasă la fiert la foc mic până se înmoaie bine bucățile (aproximativ 50-60 de minute). Între timp se spală și se sterilizează sticlele la cuptor (eu le-am lăsat 20 de min.ute.
După ce s-au înmuiat bucățile de pară se ia cu polonicul o parte din compot (eu am luat cam 500 ml.) și se blenduiește compoziția. Se adaugă din compot în nectar până se ajunge la consistența dorită.
Se pune nectarul în sticlele sterilizate, se pun capacele și se pun sticlele într-un vas înalt tapetat cu ziare/hârtii/reviste – ce aveți la îndemână astfel încât să nu se atingă sticlele între ele. Se completează cu apă până la nivelul nectarului din sticle.
Se lasă pe foc mic timp de 30-40 de minute după ce ajunge la punctul de fierbere apa din vas.
Se lasă la răcit sticlele în vasul în care au fiert până a doua zi sau se scot și se înfășoară în o pătură, apoi a doua zi când sunt răcite se transferă în cămară.
Notă: dacă nectarul este încă fierbinte când se pune în sticle, este recomandat ca apa cu care vom umple vasul unde punem sticlele să fie aproximativ la aceeași temperatură (să nu se spargă). Dacă scade nivelul apei din vas se completează până la gâtul sticlelor tot cu apă caldă.
În poză sunt sticle sterilizate. Se agită înainte de consum.
Când se începe o sticlă, se păstrează la frigider și se bea în acea zi.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Alimentatie sanatoasa

Alimentaţia sănătoasă - reguli de bază pentru o viaţă ferită de boli! Modul în care percepem alimentaţia şi alegerile pe care le facem zi de zi au un impact semnificativ asupra sănătăţii şi stării noastre de bine.  Pentru a putea vedea efecte vizibile, oamenii trebuie să înţeleagă că alimentaţia corectă şi sănătoasă nu trebuie să fie ocazională, ci trebuie să fie integrată într-un stil de viaţă care va asigura starea generală de sănătate şi longevitatea. Niciun aliment nu poate aduce, singur, toate principiile nutritive de care are nevoie organismul, ci doar o alimentaţie variată, moderată şi echilibrată. Medicul nutriţionist Şerban Damian ne spune care sunt cele cinci reguli pentru o alimentaţie sănătoasă şi un stil de viaţă echilibrat. Alege alimente sezoniere şi locale Acest îndemn nu este doar pentru cei preocupaţi de stratul de ozon şi amprenta de carbon pe care o lasă producerea şi transportul alimentelor. Cumpărând produse locale te asiguri că sunt proaspete, i...

Aripioare dulci-picante

Aripioare dulci-picante Ingrediente: 1 kg aripioare de pui (fara varfuri) sare, piper negru Pentru glazura: 35 gr unt 3 catei usturoi 1 lingurita ghimbir razuit (pasta) 1 lingura sos de soia 60 gr  gem de ardei iute  (cca 3-4 linguri) sucul de la 1 lime Mod de preparare: Se taie aripioarele in cele doua segmente. Se presara cu sare si piper negru. Se aseaza intr-o tava in care sa stea pe un singur strat si se dau la cuptor la 200C pentru 40-45 minute (pana sunt facute de tot si usor rumene pe alocuri). Intre timp, intr-o tigaie, se topeste untul si cand e fierbinte se adauga usturoiul strivit si ghimbirul. Se soteaza scurt, doar pana incep sa vina miros placut din tigaie (cca 30 secunde). Se adauga restul ingredientelor si se fierbe sosul rezultat pana arata ca un caramel (se vad urmele clare de lingura pe fundul tigaii; cca 1-2 minute). Se lasa sosul pana e nevoie de el. Gustati si daca e prea dulce sau prea putin dulce, ajustati cantitatea de suc de lime sau ge...

Clatite de post

Clătite de post Ingrediente 100 g faina 100 ml sifon 50 ml ulei 25 g zahar sare Mod de preparare Puneti faina intr-un vas si adaugati apa treptat pentru a nu se forma cocoloase . Incorporati apoi uleiul, zaharul si sarea. Incingeti o tigaie si turnati cu polonicul aluat si intindeti pe toata suprafata rotind tigaia. La clatitele de post exista riscul de a se rupe atunci cand intoarceti aluatul deoarece nu contine ou asa ca puneti aluatul un pic mai gros decat la clatita normala. Dupa ce ati terminat de prajit compozitia puneti in fiecare clatita dulceata sau marmelada si rulati-le strans.