Treceți la conținutul principal

Clatite de post

Clătite de post

Картинки по запросу clatite de post

Ingrediente

100 g faina
100 ml sifon
50 ml ulei
25 g zahar
sare

Mod de preparare

  1. Puneti faina intr-un vas si adaugati apa treptat pentru a nu se forma cocoloase .
  2. Incorporati apoi uleiul, zaharul si sarea.
  3. Incingeti o tigaie si turnati cu polonicul aluat si intindeti pe toata suprafata rotind tigaia.
  4. La clatitele de post exista riscul de a se rupe atunci cand intoarceti aluatul deoarece nu contine ou asa ca puneti aluatul un pic mai gros decat la clatita normala.
  5. Dupa ce ati terminat de prajit compozitia puneti in fiecare clatita dulceata sau marmelada si rulati-le strans.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Alimentatie sanatoasa

Alimentaţia sănătoasă - reguli de bază pentru o viaţă ferită de boli! Modul în care percepem alimentaţia şi alegerile pe care le facem zi de zi au un impact semnificativ asupra sănătăţii şi stării noastre de bine.  Pentru a putea vedea efecte vizibile, oamenii trebuie să înţeleagă că alimentaţia corectă şi sănătoasă nu trebuie să fie ocazională, ci trebuie să fie integrată într-un stil de viaţă care va asigura starea generală de sănătate şi longevitatea. Niciun aliment nu poate aduce, singur, toate principiile nutritive de care are nevoie organismul, ci doar o alimentaţie variată, moderată şi echilibrată. Medicul nutriţionist Şerban Damian ne spune care sunt cele cinci reguli pentru o alimentaţie sănătoasă şi un stil de viaţă echilibrat. Alege alimente sezoniere şi locale Acest îndemn nu este doar pentru cei preocupaţi de stratul de ozon şi amprenta de carbon pe care o lasă producerea şi transportul alimentelor. Cumpărând produse locale te asiguri că sunt proaspete, i...

Aripioare dulci-picante

Aripioare dulci-picante Ingrediente: 1 kg aripioare de pui (fara varfuri) sare, piper negru Pentru glazura: 35 gr unt 3 catei usturoi 1 lingurita ghimbir razuit (pasta) 1 lingura sos de soia 60 gr  gem de ardei iute  (cca 3-4 linguri) sucul de la 1 lime Mod de preparare: Se taie aripioarele in cele doua segmente. Se presara cu sare si piper negru. Se aseaza intr-o tava in care sa stea pe un singur strat si se dau la cuptor la 200C pentru 40-45 minute (pana sunt facute de tot si usor rumene pe alocuri). Intre timp, intr-o tigaie, se topeste untul si cand e fierbinte se adauga usturoiul strivit si ghimbirul. Se soteaza scurt, doar pana incep sa vina miros placut din tigaie (cca 30 secunde). Se adauga restul ingredientelor si se fierbe sosul rezultat pana arata ca un caramel (se vad urmele clare de lingura pe fundul tigaii; cca 1-2 minute). Se lasa sosul pana e nevoie de el. Gustati si daca e prea dulce sau prea putin dulce, ajustati cantitatea de suc de lime sau ge...