Treceți la conținutul principal

Pește cod la cuptor cu cartofi

Peşte cod la cuptor cu cartofi


Ingrediente :
2 file de cod
1 ceapa medie
ulei de masline
3 catei usturoi pisat
4-5 cartofi
1 rosie taiata rondele (optional)
sare si piper
patrunjel tocat
Mod de preparare:
Peste cu cartofi la cuptor este o mancare de peste preferata pe mesele noastre, mai ales cu ocazia Bunei-vestiri.
Se unge tava cu ulei de masline, se adauga ceapa taiata rondele. Se aseaza fileul de cod.
Se prepara un mujdei din cateii de usturoi pisati, o lingura ulei de masline, apa si sare. Se toarna mujdeiul peste peste.
Peste compozitia din tava se aseaza cartofii taiati rondele si patrunjelul tocat. Se asezoneala cu sare si piper. Optional se aseaza peste cartofi rondelele de rosii.
Tava acoperita se da la cuptor, la foc mediu. Dupa un sfert de ora se descopera tava si se lasa la cuptor pana se rumenesc cartofii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Alimentatie sanatoasa

Alimentaţia sănătoasă - reguli de bază pentru o viaţă ferită de boli! Modul în care percepem alimentaţia şi alegerile pe care le facem zi de zi au un impact semnificativ asupra sănătăţii şi stării noastre de bine.  Pentru a putea vedea efecte vizibile, oamenii trebuie să înţeleagă că alimentaţia corectă şi sănătoasă nu trebuie să fie ocazională, ci trebuie să fie integrată într-un stil de viaţă care va asigura starea generală de sănătate şi longevitatea. Niciun aliment nu poate aduce, singur, toate principiile nutritive de care are nevoie organismul, ci doar o alimentaţie variată, moderată şi echilibrată. Medicul nutriţionist Şerban Damian ne spune care sunt cele cinci reguli pentru o alimentaţie sănătoasă şi un stil de viaţă echilibrat. Alege alimente sezoniere şi locale Acest îndemn nu este doar pentru cei preocupaţi de stratul de ozon şi amprenta de carbon pe care o lasă producerea şi transportul alimentelor. Cumpărând produse locale te asiguri că sunt proaspete, i...

Aripioare dulci-picante

Aripioare dulci-picante Ingrediente: 1 kg aripioare de pui (fara varfuri) sare, piper negru Pentru glazura: 35 gr unt 3 catei usturoi 1 lingurita ghimbir razuit (pasta) 1 lingura sos de soia 60 gr  gem de ardei iute  (cca 3-4 linguri) sucul de la 1 lime Mod de preparare: Se taie aripioarele in cele doua segmente. Se presara cu sare si piper negru. Se aseaza intr-o tava in care sa stea pe un singur strat si se dau la cuptor la 200C pentru 40-45 minute (pana sunt facute de tot si usor rumene pe alocuri). Intre timp, intr-o tigaie, se topeste untul si cand e fierbinte se adauga usturoiul strivit si ghimbirul. Se soteaza scurt, doar pana incep sa vina miros placut din tigaie (cca 30 secunde). Se adauga restul ingredientelor si se fierbe sosul rezultat pana arata ca un caramel (se vad urmele clare de lingura pe fundul tigaii; cca 1-2 minute). Se lasa sosul pana e nevoie de el. Gustati si daca e prea dulce sau prea putin dulce, ajustati cantitatea de suc de lime sau ge...

Clatite de post

Clătite de post Ingrediente 100 g faina 100 ml sifon 50 ml ulei 25 g zahar sare Mod de preparare Puneti faina intr-un vas si adaugati apa treptat pentru a nu se forma cocoloase . Incorporati apoi uleiul, zaharul si sarea. Incingeti o tigaie si turnati cu polonicul aluat si intindeti pe toata suprafata rotind tigaia. La clatitele de post exista riscul de a se rupe atunci cand intoarceti aluatul deoarece nu contine ou asa ca puneti aluatul un pic mai gros decat la clatita normala. Dupa ce ati terminat de prajit compozitia puneti in fiecare clatita dulceata sau marmelada si rulati-le strans.