Peşte cod la cuptor cu cartofi
Ingrediente :
2 file de cod
1 ceapa medie
ulei de masline
3 catei usturoi pisat
4-5 cartofi
1 rosie taiata rondele (optional)
sare si piper
patrunjel tocat
Mod de preparare:
Peste cu cartofi la cuptor este o mancare de peste preferata pe mesele noastre, mai ales cu ocazia Bunei-vestiri.
Se unge tava cu ulei de masline, se adauga ceapa taiata rondele. Se aseaza fileul de cod.
Se prepara un mujdei din cateii de usturoi pisati, o lingura ulei de masline, apa si sare. Se toarna mujdeiul peste peste.
Peste compozitia din tava se aseaza cartofii taiati rondele si patrunjelul tocat. Se asezoneala cu sare si piper. Optional se aseaza peste cartofi rondelele de rosii.
Tava acoperita se da la cuptor, la foc mediu. Dupa un sfert de ora se descopera tava si se lasa la cuptor pana se rumenesc cartofii.
Comentarii
Trimiteți un comentariu